Kitap / Kitap Bölümü

    2024 Yılına Ait Kitap / Kitap Bölümü
  •  

Alternatif turizm türü olarak çay turizmi: Rize destinasyonu potansiyelinin incelenmesi, Karakuş Yusuf, Onat Gökhan, Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar III, Yener Oğan, Editör, Çizgi Kitapevi, Konya, ss.134-142, 2024.
  •  

Çay bahçelerinde görülen yabancı otlar ve mücadele yöntemleri, Öztürk Yılmaz Yeşim, A'dan Z'ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.409-463, 2024.
  •  

Çayın hastalıkları ve mücadele yöntemleri, Karakaya Aziz, Çelik Oğuz Arzu, Öztürk Yılmaz Zeynep, A'dan Z'ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.327-355, 2024.
  •  

Tea (Camellia sinensis L.) as a medicinal plant, Yurteri Emine, Seyis Fatih, Özcan Aykutlu Arzu, Current Studies on Medicinal Plants-II, Özyazıcı Gülen, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.87-105, 2024.
  •  

Effects of organic fertilizers on aroma components in Camellia sinensis L. at different locations, Özcan Aykutlu Aysel, Yurteri Emine, Seyis Fatih, Current Studies on Medicinal Plants-II, Özyazıcı Gülen, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.107-127, 2024.
  •  

Ulusal Çay Kongresi Özet Bildiri Kitabı, Avcı Mete, Yazıcı Keziban, Yavuz Abanoz Yasemin, Şenol Özdoğan Nergiz Dila, Editörler, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yayınları, Rize, 2024.
  •  

A'dan Z'ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, 2024.
  •  

Çayın anavatanı, sistematiği ve tarihi gelişimi, Saklı Ali Rıza, Yavuz Abanoz Yasemin, A’dan Z’ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.3-76, 2024.
 
  •  

Çayın üretim, tüketim ve ticareti, Yavuz Abanoz Yasemin, Polat Atilla, A’dan Z’ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.77-131, 2024.
  •  

Çay bitkisinin morfolojik ve biyolojik özellikleri, Haznedar Ayhan, Göksu Karaoğlu Burcu, Yazıcı Keziban, A’dan Z’ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.133-157.
  •  

Çayda fidan üretimi, bahçe tesisi ve kültürel uygulamalar, Yazıcı Keziban, Haznedar Ayhan, Nakamura Yoruiki, A’dan Z’ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.187-230, 2024.
  •  

Çay tarımı yapılan toprakların yapısı ve gübreleme, Namlı Ayten, Şenol Özdoğan Nergiz Dila,  A’dan Z’ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss. 231-322, 2024.
 
  •  

Çayın sağlık üzerine etkileri, Kılıç Hülya, A’dan Z’ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.725-767,2024.
 
  •  

Çay tarımında yenilikçi yaklaşımlar, Yazıcı Keziban, A'dan Z'ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.767-790, 2024.
 
  •  

Çayın ekolojik istekleri, Özcan Muharrem, Yıldız Songül, Göksu Karaoğlu Burcu, A’dan Z’ye Çay, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.159-186, 2024.
  •  

Tea culture in Türkiye, Yıldırım Gülsün, Bohne Hartwig, Tea Cultures of Europe: Heritage and Hospitality, Bohne Hartwig, Editör, De Gruyter, Berlin, ss.459-469, 2024.
 

 
  2023 Yılına Ait Kitap / Kitap Bölümü
  •  

Quality breeding in Camellia sinensis, Yurteri Emine, Seyis Fatih, Current Studies on Medicinal Plants-I, Özyazıcı Gülen, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.143-176, 2023.
  •  

Pazarlamada yeni ürün geliştirme: çay sektörüne yönelik bir uygulama, Erkan Coşkun, Lambert Academic Publishing, London, 2023.
 

 
  2022 Yılına Ait Kitap / Kitap Bölümü
  •  

Novel cold process applications for the preservation of bioactive components of several natural functional foods, Kılıç Aydın, Studies in Natural Products Chemistry, Atta-ur Atta-ur-Rahman, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.295-328, 2022.
 

 
  2021 Yılına Ait Kitap / Kitap Bölümü
  •  

Traditional Turkish tea culture in gastronomy tourism, Kahraman Ayşe Gülnihal, Yıldırım Gülsün, Ertaş Ayşen, Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, Yazıcıoğlu İrfan, Işın Alper, Yayla Özgür, Editör, Peter Lang International Academic Publishers, Berlin, ss.177-201, 2021.
  •  

Tea agriculture in Turkey, Yazıcı Keziban, Current Studies of Fruits Science, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.280-300, 2021.
  •  

Possible effects of climate change on Turkish tea and future prospects, Yazıcı Keziban, Current Studies of Fruits Science, Yazıcı Keziban, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.302-323, 2021.  
  •  

Çevik üretimin operasyonel performansa etkisi: çay sektörü üzerine bir araştırma, Toklu Tuygun Arzu, İktisadi ve İdari Bilimlerde Araştırma ve Değerlendirmeler Cilt I, Mete Mustafa, Editör, Gece Kitaplığı, Ankara, ss.567-588, 2021.